v chatu 
 
Vše nejlepší Jetysovi
7.5 00:10 cetlyk

Vše nejlepší Cetlykovi
7.5 08:19 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
17.2 10:59 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
10.2 20:21 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
27.1 12:45 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
20.1 16:10 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
13.1 12:06 jetys

Jetýsek se zkusí znovu vrátit
13.1 12:06 jetys

Dnes chajda neni
21.10 17:49 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
7.10 15:20 jetys

Rolka z uzeného lososa

Autor
lojzík 
<<  >>

Vybavení:
Kopu za NIKON
Zobrazeno
1752
Přidáno
2006-10-09 12:13:43
Komentáře:
potěší
Body:
nechci


 
Poznámky:
Rolka z uzeného lososa,plněná zelenino-bylinkovým cream fresh,ořechovou redukcí,kaviárem a avokádem.

Co vlastně budeš potřebovat?
Určitě lososa-to by totiž ani němej neřek,kdyby si mu hubu roztrhnul(a). Uzeného ,už bejvá pěkně nafilírovanej a nemusíš se s tím dělat. Dál malou mrkev,stonek řapíkatého celeru,balení cream fresh (o tom už jsem kdysi psal),kerblík,šalotku,vlašáky ,kup ,nebo se powohlídni doma po lahvi BéVéčka. (Teď nemám na mysli míchání kanálů pro převod do černobilu,,nóbrž bílé víno.) Na wozdobu budeš potřebovat kousek avokáda a kaviár.
Hm,kaviár-jojo,to je něcíčko.tím něcíčko myslím pravou Belugu,ale cena je tak příšerná,že bych tu byl za ouplnýho idiota,dát něco takového na wozdobu.Zde by se nabízela lososová „náhražka“ to je takovej ten růžovej. (není špatnej).O těch drobounkých napodobeninách ze pstruha a jiných ryb radši pomlčím,to tam radši nedám nic.V našem případě je použita sevruga a to je dost dobrej standard,to mi věř.
Tak co ? Všechno posháněno,nakoupeno,nálada dobrá? Sklenka nalita? Tož jdeme na to!

Plátky lososa naskládej přes sebe na fólii tak,aby vzniknul pěknej plát.Mrkev a řapíkatý celer nakrájej na droboulinké kostičky a zpař to ve vroucí vodě,následně hoď do ledové vody.Nasekanej kerblík promíchej s cream fresh a studenou zeleninkou. Náplň je hotová.Podle dobrých rad babiček by se tam dala sůl (dávám ji i do bábovky),ale v tomto případě by náplň zřídla a hlavně,ten losos je slanej až až. Náplň nanes na kraj lososového plátu a začni pomocí fólie rolovat. Rolku je třeba důkladně utáhnout a dát vychladit.

Redukce:
Na zpěněnou šalotku mrskni nasekané vlašáky a lehce orestuj,přidej několik lžic demi glazé. Co? Nevzpomínáš si ,co je to demi glazé? Pro připomenutí to najdeš někde tady. http://www.fotozoo.cz/photo/558-lojzik-Variace-jakobskych-musli-s-karotkovym-pyre Nechej to pěkně provařit a přidej lžíci suchého BéVéčka.
Hele ,to je prdel co? Kvůli jedný lžíci bílého sem Tě hnal pro celou lahev viď? )))) Pokud si však vzpomeneš,tak na začátku přípravy jsem se ptal ,zda-li máš nalitou sklenku. ) Touhle dobou,ti mělo v lahvi zbejt tak 2 deci a to ještě jenom pro případ,kdyby někdo přišel. ))))) Redukci přeceď a nechej vychladnout.

Teď už jenom zbejvá, sežrat to tak jak je,nebo to hezky nazdobit.Hezky upravenej talíř funguje,fakt funguje tak to zkus. To je jako pěkný prádlo na ženě,nebo bombarďáky po babičce.Funkční to sice bude,ale…..no.
Váleček rozkroj na úhledné tři kousky. OSTRÝM nožem!Fáákt ostrým jinak to celý rozmatláš a vzteky spláchneš do hajzlu. Polož na talíř, ozdob variací salátů,kostičkami avokáda,kaviárem a okolo nalej redukci.
Hotovo a s chutí do toho! Hele rým,ale to bych raději přenechal jarkaj. 

Já jsem k tomu přikusoval světlé toasty a opravdu jsem si pochutnal.
Poděkovat už jenom mohu Radku Kašpárkovi,který studený předkrm vymyslel a připravil.
Máte –li rádi ryby ,tak i vám přeju , dobrou chuť.
 
Jak to vidí jiní:

jako vejce vejci ?
 
Komentáře:
09.10.2006 12:24 Jan Povysil 
NA ty hlavni mi trochu vadi ten kraj talire... Nejak se toho zbavit nebo neco s tim proste udelat:o)...
09.10.2006 12:24 Jan Povysil 
Nicmene vypada to mooooooc exkluzivne:o). Dostavam hlad:o)
09.10.2006 12:28 Mato 
...však ty tu zakladáš normálne gurmánske okienko ;))) ešte že som práve s obeda prišiel ;))) inak neviem - neviem ;)
09.10.2006 12:46 psisko 
Čeče ty si kus.Ale dobrý fakt dobrý.
09.10.2006 14:01 itomasek 
že ale děláš chutě !!!!
dobrý
09.10.2006 14:24 cygnus 
Veka s valšákem. Přihoď kus salámu a vychlaď pivo, potom dostanu i hlad.
09.10.2006 20:09 Whispi 
No hezky si v práci hraješ... :-)
10.10.2006 15:05 Vlada Petracek 
To smim, řekni Kašpárkovi ať mi taky pozve :)) na obojí díky :))
11.10.2006 14:33 reglet 
jak je to krásně vystavěný, ta bašta a pak to někdo za 5 minut sežere :))), papa
12.10.2006 20:19 cetlyk 
Fáákt ostrý :)
13.10.2006 00:36 Sofi 
taky pěkná fotka,ale.... MÁM HLAD!!!
Chcete snímek komentovat? Přihlaste se
TOPlist