v chatu 
 
Vše nejlepší Jetysovi
7.5 00:10 cetlyk

Vše nejlepší Cetlykovi
7.5 08:19 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
17.2 10:59 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
10.2 20:21 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
27.1 12:45 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
20.1 16:10 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
13.1 12:06 jetys

Jetýsek se zkusí znovu vrátit
13.1 12:06 jetys

Dnes chajda neni
21.10 17:49 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
7.10 15:20 jetys

pro přidání příspěvku se, prosíme, přihlaste


zpět k obsahu

1.11.2008 11:45Egert Jiří 
k tematu 1968
Tady na Zoo je tema 1968, které je stále pod tematy vysvíceno, tedy aktivní. K onomu osudovému výročí jsem sem dal cca 15 fotografií, které bezprostředně s rokem 1968 souvisely a něco o něm vypovídaly, reakce zvířat v komentech byla nadmíru pozitivní. Dnes jsem se podíval zpět na toto tema a vida z těchto fotek tam zbyla jedna a ostatní z 99% nemají s tematem 1968 v podstatě moc společného. Nevím kdo a proč to takto vymazal, ale pokud by měl někdo zájem o původní určení tematu 1968 může se zde PODÍVAT DO MÉ GALERIE, KDE JSOU VŠECHNY SNÍMKY ZACHOVÁNY. Zejména mladší generace, které tuto dobu nezažily (zaplať pánbůh) zde mohou prostřednictvím několika snímků ve stručnosti vidět, jak to bylo. S pozdravem všem Jirka Egert.
1.11.2008 16:11
1968
Vážně - nějak jsi zmizel z tématu.

Co se týká příslušnosti dalších fotek k roku 1968, tak, pokud si pamatuji, dohoda zněla: 1968 je příliš úzkým časovým úsekem, rozšíříme to na socialismus obecně. Tak se také stalo. Takže výtku, co se týká a co ne roku 1968, neberu.
------------
To ale neřeší, kam se poděly Tvé fotky z tématu. Neměl jsi je třeba zároveň ve dvou tématech (např. reportáž a 1968)?
1.11.2008 16:37
úzus 1968
Aby nedošlo ke sporu - zde je text dohody o tématu 1968. Konvenčně úzce pojaté zadání by bylo vlastně pro většinu publikujících nepřístupné.
-----------------
14.08.2008 11:00 Egert Jiří

Dávám zde svůj pohled na časové vymezení "Zootéma". Cygnusův návrh na Čs. socialismus se mi zdá příliš široké, to je 41 let a schová se do toho vše. Připouštím že téma na 1968 je částečně eliminující, neboť se do něj může zapojit jen generační skupina, která zde asi nemá většinu, což trochu diskrimunuje ostatní, ale zase to může být vytříbenější. Také si myslím, že hodně ovlivňuje ta okolnost, že v té době nebyl digitál ani v plenkách a všechny materiály jsou na filmech a ne každý má možnost si negativy zdigitalizovat, leč každý slušnější minilab to pro velikost zde používanou lehce zvládne za pár kaček. Pokud půjdu v duchu Cygnusovy poznámky, volil bych spíše období normalizace, což je již dostatečně obsáhlé a může se jej zúčastnit více autorů, byť také digitál nebyl. Je to vše na zvážení, ať se zde k tomu vyjádří více lidí. Takhle to vidím a zdravím všechny Jirka Egert.

--------------


Kritiku přijímám v dobrém (jak jinak, kritika je vždy přínosnější nežli rozšafné plácání po zádech).
Co se týká období "Konsolidace společenského života" (to je správný název, nevím, kdo propašoval do podvědomí normalizaci), už jsem se vyplácal na vracenkách. Ty jsou zde:

http://www.cygnus.estranky.cz...

aneb "Vracenky - pocity z pozdního Československa". Proto jsem se snažil téma trochu rozvolnit, i s možností rezignace na autorství fotografií.

Vracenky sem cpát nebudu (pokud k tomu nebudu vyzván nějakou výraznou místní autoritou), Ti, co působili v r. 2005 na serveru DFM, je znají a nechci se opakovat. V současné době dle osobního elánu občas dohodím do nich nějaký textík, ale je mi jasné, že až na takových padesát (je jich 200) by texty chtěly generálku nebo dopsat - bylo to šito horkou jehlou.

A souvislost s tématem 68? Moc úzká volba, hlavně pro nás nefotiče lidí a režimových slavností. I když ... pokud se budou v parlamentu natřásat takové figury, jako spolutvůrce socialistické ústavy z roku 1960 s. Zdeněk Jičínský, tak souvislost sahá minimálně od roku 1948 až k dnešku.

Tož tak, stejně nás tu mnoho nebude.
-------------
Stejně jsem měl cukání téma naplnit inovovanými vracenkami. Ale na to už není společenská objednávka.....

1.11.2008 16:49
1968
Ty jsi navrhoval Socialismus - obecně, já Normalizaci. Na tom jsme skončili. Proti tomu nic nenamítám, pak se asi ale měl změnit titul-název tematu. Jen jsem se podivil kdeže jsou ty obrázky, které by měly oslovit ty mladší. Jo měl jsem je jak v tematu, tak ve své galerii zde, kde jsou dosud. To má nějakou na sobě vzájemnou souvislost ? To nevím.
1.11.2008 17:06
úzus 1968
Vím - proto jsem napsal, že se nechci přít. Dospěl jsem tehdy k (marketingovému) závěru, že tak úzké téma odstřelí většinu publikujících (včetně mně) a po svém jej rozhrnul do šíře.

Zároveň není mnoho lidí, kteří za totáče programově fotografovali něco jiného, nežli své soukromé akce a známé (ten foto-proces byl přeci jen složitější).

Po rozšíření tématu se přidali další, což mi vnitřně popularizační úvahu posvětilo.

Máš pravdu - téma by se mělo přejmenovat. Otázkou je, zda to má význam. Témata jsou málo navštěvovaná a do těch starších už vůbec nikdo nevstupuje - nechal bych to tak.

Tvé fotky - asi měly zobrazovací odkaz ve dvou komůrkách a někdo tuhle možnost zrušil (nechci psát složitě, ale v XHTML je v zásobníku obrázek jen jeden a odkaz do archivu jej na webu zobrazí. A musely být odkazy ve dvou chlívcích - reportáži a 1968). Někdo ten jeden příkaz zrušil.

Alespoň, že se fotky neztratily úplně. Zeptej se Huga nebo Fishe.
1.11.2008 17:22
1968
Z mýho pohledu za totáče fotilo dost lidí a nejen svá dítka u rybníčků apod. Vyrostla silná generace dobrých fotografů, kteří jsou do dnes aktivní a jsou na špici čs. fotografie. Ostatně ve světě byla vždy čs. fotografie uznávaná a ceněná i za totáče. Těch lidí bylo méně a celý proces byl zdaleka zajímavější, dneska má každý nějakej digicompakt, nebo telefon a hemží se to vejcvakama, když jsi založil do foťáku rollfilm, kterej něco stál, sic tehdá ne moc, ale přece to jen toho kdo byl za objektivem nějak drželo, že z tý kamery nebyl kulomet. Pak práce v komoře, kterou jsem vždy pvažoval za tvůrčí na stejné úrovni jako samotné snímání. Prostě dnes je to posunuto do jiných rovin. Tomu systému zobrazování a vůbec tvorbě webovejch stránek vůbec nerozumím. Jak ty říkáš asi to zmizelo z toho principu statusu, nebo jak bych to nazval tady nastavením toho webu. Jde mi o to aby lidé, kteří to nezažili si to mohli alespoň představit pomocí obrazového dokumentu. Měj se zdraví tě J.E.
1.11.2008 17:53
68
to je me lito ze to zmizelo, mel jsem z tematu velikou radost. hned jak to pujde se na to podivam a zkusim najit sotka. omlouvam se za problemy :((
1.11.2008 17:58
68
ahoj, díky, vím přeci jsi mi to sám nabídl, ten šuplík. Aniž bych byl na svý fotky nějak ješitnej, tak myslím že svou vypovídající hodnotu měly. Dík a měj se pěkně. J.E.


TOPlist