v chatu 
 
Vše nejlepší Jetysovi
7.5 00:10 cetlyk

Vše nejlepší Cetlykovi
7.5 08:19 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
17.2 10:59 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
10.2 20:21 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
27.1 12:45 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
20.1 16:10 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
13.1 12:06 jetys

Jetýsek se zkusí znovu vrátit
13.1 12:06 jetys

Dnes chajda neni
21.10 17:49 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
7.10 15:20 jetys

pro přidání příspěvku se, prosíme, přihlaste


zpět k obsahu

4.6.2008 23:14rs 
Hledání fotek
nějak se mezi tím návalem divnejch obrázků začínají ztrácet fotky. Některé se sice hrdě jmenují "fotka", leč jsem se nenechal oblafnout :-)
4.6.2008 23:20
Hledani blba co to sem posila :-)
No asi se nekdo bude muset mrknout na IP odkud to sem leze a bloknout to ;-).
5.6.2008 01:10
"fotky"
jak píše htth, bloknul bych IP, vsadil bych se že se beztak Ques123 = Klapouch ... a mimo to, proč nesmaznout rovnou i Klapoucha, je mi jasné, že tím přilijeme jen vodu na mlýn jeho "dokonalého pohledu na tak nedokonalou fotografii" a FZ bude jeho komentáři na webu označeno, jako banda ignorantů k něčemu tak perfektnímu, jako je anti-foto, ale jen tady zabírá místo v galerii
5.6.2008 06:16
fotky
V pravidlech fotozoo není nic o počtu niků.podle IP poznáš žabaře. kdo chce, může IP měnit podle potřeby .Tudy cesta nevede. Neboť je demokracie, a co není dáno v pravidlech není tudíž zakázáno.
Ani nevíte jetli to je klapaté ucho .Může to být kdokli .že haf?
Jasné je, že to není dobré haff. ale admini mají oči a přístup chi .
5.6.2008 07:19
Ku, tak este raz... !!! Foto.
Psisko ma pravdu... Vkladat by mal mat mat moznost kazdy podla svojho uvazenia... Uz to uvazenie, to je ina vec...

Dam priklad ako to funguje na jednom klubovom sajte...

Vlozim foto a ak vyfasujem od 10 clenov taku ikonku s kosom, namiesto komentara, fotka automaticky vypadava z galerie, ale zostava na karte clena... Admini maju pravo dat takeho tajtrlika v talaku, ktory jeded kos anuluje... Ako opravny prostriedok funguje nieco ako jury, kde autor vyrazenej fotografie moze ziadat napravu.. Mam pocit, ze ta rozhoduje raz za tri mesiace, ale neviem o tom, ze by kedy mala co posudzovat...

Myslim, ze to nie je nijako zlozite ani na programovanie a ani na realizaciu... Viac ako 10 vas tu urcite je..;))

Len podnet samozrejme, ale system funguje dokonca aj medzi ludmi co seba sama a fotku beru niekedy az kurewsky vazne...
5.6.2008 09:01
Hledání fotek
Nezbývá mi než souhlasit s tím co k dané věci již bylo napsáno. Faktem je, že se tu začíná množit pokusů, cvaků a já nevím jak to jinak nazvat až moc. Bohužel každá mince má dvě strany a tudíž nelze nikomu zakazovat něco co přímo zakázáno není. Peter sice nastínil jakous takous možnost, ale myslím, že je nutné si také uvědomit, že tenhle server nikdy nebyl o klasickém focení ( doufám, že se pochopíme), ale spíš o setkávání lidí, kteří mají stejného koníčka. I proto jsou pod fotkami často komentáře které nemají s hodnocením fotky ve smyslu klasiky ( kompozice, kontrastu, plánů atd.) přímou souvislost. Nevím možná to někomu vadí, ale za sebe říkám, že právě proto sem chodím - klasických serverů, kde se chodí hodnotit a dávat moudra je kolem až až a bohužel čím dál více zjišťuju, že odborníků na co je dobře je a co dobře neni je čím dál víc.
Takže ve zkratce - za sebe říkám, že se mi nelíbí příliv veškerých možných cvaků, ale rád bych aby server zůstal v duchu ve kterém byl založen a jak už několik let běží.
5.6.2008 10:37
"fotky"
blokovani IP, mazani loginu atp. nic neresi. postup co popsal 509 by mel smysl pokud by fotozoo bylo uzavrenejsi. ve stavajici situaci by se zaregistrovalo deset vtipalku a oklikalo vsechny fotky do kose. momentalne jedina dobra rada je: prislusny fotky pokud mozno neotevirejte (vetsinou uz z nahledu poznate o co jde) a uz vubec se je nesnazte komentovat. casem urcite zprovoznim lepsi reseni, ale prozatim to myslim bude stacit.
5.6.2008 11:25
"fotky"
fishíku a kdyby těch deset určili admini?to by mohlo fungovat,prostě deset zvířátek by od vás dostalo VIP statut,nebo tak něco.......
5.6.2008 13:13
re: cipis
to by mohlo jit, ale nechci to rozhodovat sam. v kazdym pripade se pak ozve par lidi "proc oni muzou a ja ne". kdo je pro nebo proti, tak napiste a podle toho to nejak zaridime.
5.6.2008 13:53
vip users
myslim, ze určení základní 10tky by nebyl problém :-) myslím ,že je tady natolik pohodová atmosféra, že se nikdo nebude zlobit, jestliže bude nebo nebude VIP ;)
5.6.2008 14:01
VIP 10
To snad nee! To smrdi...
Napad s ikonou "ptakoviny" se mi libi, ale fish ma taky pravdu

Neotevirat, nesmat se a verim, ze fish na neco kloudnejsiho prijde:)
5.6.2008 14:11
VIP 10
To asi blbina. Jasne ze IP filtrovani nefunguje moc dobre, ale treba. A co treba tu registraci rozdelit na dva kroky - mail adminovi a pak az zridit ucet. Ne prijimac, jen proste mail. Nevim nakolik by to admina otravovalo, ale zas ten naval sem neni asi tak velkej, vopruzaky by to treba odradilo.
5.6.2008 15:20
VIP 10
No já osobně souhlas s cetlykem - něco podobnýho opravdu smrdí - osobně bych byl spíš proto aby ten kdo se chce registrovat poslal adminovi určitej počet fotek a bude na jeho posouzení jestli jsou to fotky nebo kraviny. Je mi jasný, že se to dá obejít, ale to se dá asi všechno :((
5.6.2008 15:53
Hledani fotek a VIP 10
Myslim, ze ma fish pravdu. A obzvlaste cetlyk s tim, ze VIP 10 nee. Navic to muze byt klidne tak, ze jde o provokaci a nekdo proste ocekava, jak bude komunita reagovat. A to, ze se kolem toho strhla takova diskuse je jen voda na jeho mlyn.
5.6.2008 16:02
Hledani fotek a VIP 10
No, já myslím, že i takovej Klapouch by dal dohromady deset dobrtých fotek aby byl přijatej a pak by teprve dál posílal ty své ptákoviny. A nejen on.
5.6.2008 16:09
klapouchoviny &
...wono je to prostě přestane bavit.
5.6.2008 16:10
panenkoskakavaaa... ;))))
Vzdy ma nejako zaskoci ten ludsky dovtip a tak nejak byvam vzdy rad, ze evolucia a pokrok nebola postavena na mysleni druhu, ale ze stacilo len zopar jedincov..;)))

Co to tu pre boha zas riesite???

.. no tak hodnotit takymto sposobom by mohol napriklad len ten, co tu je reg viac ako mesiac, ma v portfoliu viac ako x fotografii, alebo by ste si navzajom vydavali akesik certifikacie tym, ze si priradim niekoho, ze ho poznam... Je nespocet sposobov ako osetrit cokolvek, len treba rozmyslat a nie hned lamentovat...

Ale je to prirodzene vas problem, mna len zas zaskocilo, ako je vsetko obrovsky problem...
5.6.2008 16:28
VIP
No Peter, známe se už nějakou dobu např. z Viva. Já zase moc dobře vím, že pro Tebe není problém vůbec nic, ale to sem nepatří.
Pokud se dobře podíváš, tak právě Ty si první napsal tento nápad VIP. Z tohoto důvodu se to tu rozebírá, protože někoho to oslovilo, někoho ne. nejde vůbec o to, jakým způsobem zamezit přístup - jistě můžeme si vzájemně vydávat certifikáty, on je dobrý, on ne, toho vezmeme, toho nevezmeme - pochybuju ale že se tu nejde někdo takový, kdo by podobné řešení vůbec chtěl. Tenhle server byl vždy otevřený a jak už jsem psal výše, vždycky to tu bylo spíš o přátelskym povídání než o klasickym hodnocení ve smyslu, hele ty to nemáš ve zlatym řezu, ty si měl šoupnout křivku sem nebo tam atd.
Prostě osobně bych podobný fotky totálně ignoroval a určitě bych tu nezaváděl jakýkoli restrikce. - To je ale pouze můj pohled na věc, samozřejmě že nakonec budou mít hlavní slovo admini.
5.6.2008 16:36
shadov
.. pocuj! zacni citat este raz...! A poriadne!
5.6.2008 16:51
Foto
i napriek tomu ze sa mi tu pokusa shadows vkladat do ust, to co som nikdy nepovedal... Principialne ide o to, ze namiesto rieseni, hladate dovody preco nie? Teda nic nerobit.. O to slo shadows.. nie o VIP. Nevidim ziaden zasadny problem v tom osetrit to tak, aby podobne vtipky neboli mozne a pritom nikto nebol poskodeny a ani nijako privilegovany... Zopar moznosti som sa snazil nacrtnut...

A okrem toho, co, ci kto brani v tom zacat a na zaklade skusenosti operetivne reagovat?

Tak sa to skratka robi... Edison si zrejme tiez len nesadol a nepovedal si, ze taaak, a teraz vymyslim zioarovku a zajtra fonograf... I ked tusim poradie bolo opacne...
5.6.2008 16:56
VIP
Peter - tohle už znám moc dobře - vždycky něco začneš a když se někdo ohradí napíšeš přesně tohle cos napsal. Já to četl a dobře tomu věř. Nemám chuť se dohadovat a s Tebou už vůbec ne. Vím dobře že máš vždycky pravdu, kolem Tebe ...... ale nic. Jsou to staré věci a nebudu nic tahat ven. Prostě jsem napsal jen svůj názor na to že Tvůj návrh na možné řešení ( i když to může jinde fungovat) je blbost a to dost nebezpečná. Nic víc nic míň, nebylo to mířeno proti Tobě, ale pokud si to tak pochopil Tvůj problém.
5.6.2008 16:59
shadows
..kecas..! a este sa aj tvaris, ze si za tym stojis... a mudrujes o akejsi pravde.. to ma vzdy dojme k slzam... Vytahuj si co chces, oponuj si ako chces, ale nevymyslaj si blbosti... Kde som ja ake VIP vobec spomenul???

Ale aby som bol aj vecny. A v com je to podla teba blbost a este k tomu nebezpecna? Zaujima ma to, lebo je to len nepodlozeny zvast zatial.. Ale snad ma ukecas...?!
5.6.2008 17:02
VIP
Hele Peter jestli mě chceš vážně naštvat tak pokračuj dál. Co se Ti snažím vkládat do pusy, co ? Ty si nikdy nič také nepovedal že? A kdo tu dnes první napsal o tom, že to tak funguje na nějakém serveru a že se nás tu 10 najde - já snad ?
Myslím, že než něco napíšeš a někoho napadneš že se Ti něco pokouší vkládat do pusy tak si nejdřív přečti cos sám napsal.
5.6.2008 17:08
shadows
Nasieraj sa, kolko chces dilino!

Hej, hento som napisal ja.. A kde je tam co o VIP - co ak dovolis nakopcim z tvojho prispevku citat..: "Pokud se dobře podíváš, tak právě Ty si první napsal tento nápad VIP. "

Ale dobre..! neries co som povedal a nepovedal, kto ma pravdu, ci nie, ale tak nasrato mi teda uz konecne odpovedz, na co som sa pytal...
5.6.2008 17:11
VIP
Hej nepoužil si slovo VIP to ne, to je fakt. Ale princip je stejný - jestliže je tu už x set uživatelů nebo kolik a mělo by se vybrat 10 kteří budou hodnotit podle tvého návrhu není to nic jiného než 10 vyvolených, privilegovaných prostě VIP členů, kteří budou tu možnost.
V čem je to nebezpečné ? No už z principu v tom, že 10 lidí bude rozhodovat o tom, jestli ta nebo ta fotka je dobrá nebo není. Stačí aby mezi těmi 10-ti bylo náhodou několik kteří nemají rádi např. abstrakci a budou dávat ikonku s košem ( je to příklad, neber to doslovně). Pokud Tě to zase dožene k slzám, klidně si pobreč, nejspíš Tě nikdo neuvidí, ale o jedno Tě žádám, chovej se slušně, nevykřikuj že kecám a podobně, já se k Tobě taky chovám slušně i když s tebou nesouhlasím.
Mimochodem jsou to má poslední slova v této debatě, nemám čas se tu s tebou dohadovat o ničem. ostatní ať si Tvůj návrh přeberou podle svého svědomí - já jsem pouze a jenom napsal svůj názor a že si za ním stojím o tom můžeš být přesvědčen.
5.6.2008 17:19
Shadows
..ja som ti uz raz napisal, aby si si to precital este raz.... Opakujem... Precitaj si to este raz! Budto si vymyslas, alebo citat nevies...

Nic z toho co mi zas vkladas do ust som nepovedal - potazmo nenapisal...
5.6.2008 20:50
...
No ja to tedy chapu tak, ze pridavat ikony misto komentaru muze kazdej (kdo uz ma treba par fotek v galerii, to je fuk) a kdyz se jich sejde deset, jde foto do karanteny. To je neco jineho, nez 10 VIP mazacu, bych rekl. Dava to smysl, me, docela ;-)
5.6.2008 21:23
Obrana?
Fish má pravdu, s těmi deseti koši je nebezpečí, že se nejen budou dál objevovat hovadiny, ale ještě se "na revanš" začnou ztrácet normální fotky. A pro zasmání si přečtěte, jaká pakárna se z fotogalerie může stát třeba tady: http://www.fotoaparat.cz...
5.6.2008 21:28
re: htth
jenze to se prave vracime k tomu, ze 10 registraci si muze udelat kdokoli ;) nechtel jsem vyvolat zadnou hadku (a uz vubec tu ktera se tu strhla a byla kapku mimo tema), jen jsem chtel slyset nazor na tu privilegovanou skupinu, protoze vim, ze to ma klady i zapory. napada me nekolik reseni, ale momentalne nemam moc casu se do nich poustet, nehlede na to, ze bych momentalne zvolil nejjednodusi a nejefektivnejsi reseni - nenechat se vyprovokovat k zbytecnym komentarum u danych fotek.
5.6.2008 21:35
---
Také bych řekl. A deset registrací si uděláš, zaprudíš, bloknou ti ajpinu a smažou "fotky". Zkusíš znova a zase tě ustřihnou. To bys už musel bejt řádnej úchyl, aby se ti to takhle pořád dokola brzy nevochodilo... :-)
5.6.2008 22:55
re:
No měl jsem celý den v práci čas nad tim přemýšlet a s těma VIP je to asi fakt hovadina(shadow:asi jsem to byl já kdo první použil slovo VIP a ne 509).Jak by k tomu přišli ti kteří začínají jdou si sem pro radu a místo toho aby ji našli,tak by jim někdo hnedle napálil popelnici.Nejlepší řešení je asi ignorace,jak jste psali
5.6.2008 23:19
názor
Každý vidí svět jinak a proto i jinak fotí... Příde mi nerozumné hned zjišťovat IP a tím mrhat drahoceným časem... Ten, kdo i přesto by to udělal,měl by ,,heknout´´ aj název této stránky .-)
6.6.2008 00:59
pravidla
kam se sakrys podel z pravidel ten kousek o tom, ze jeden clovek = jeden login :((


TOPlist