v chatu 
 
Vše nejlepší Jetysovi
7.5 00:10 cetlyk

Vše nejlepší Cetlykovi
7.5 08:19 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
17.2 10:59 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
10.2 20:21 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
27.1 12:45 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
20.1 16:10 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
13.1 12:06 jetys

Jetýsek se zkusí znovu vrátit
13.1 12:06 jetys

Dnes chajda neni
21.10 17:49 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
7.10 15:20 jetys

panorama  <<>>  

Autor
danaje 
<<  >>

Vybavení:
Zobrazeno
1389
Přidáno
2011-08-23 09:44:45
Komentáře:
potěší
Body:
nechci


 
Poznámky:
 
Jak to vidí jiní:
 
Komentáře:
23.08.2011 10:41 htth 
http://www.youtube.com/watch?v=Y9Z05Ai9y0o&playnext=1&list=PL5CBCF242AFBCB509
;-)
23.08.2011 13:47 rs 
jak já nenávidím ty popsané okraje filmu, které jsou smrtelníkovi k hov..., teda krom perforace... tohle vlnění ale přebíjí i mou averzi...
zeptám se napřímo: myslíš, že by to bez nich nešlo? Nechápu souvislost mezi ryze technickou záležitostí filmu a tou krásně rozhoupanou krajinou
(aby nedošlo k nedorozumnění, fotím na film už mnohá desetiletí a vyzkoušel snad všechny techniky, ale k dobrovolné degradaci svých fotek jsem ještě nedozrál)
23.08.2011 16:28 Xochipilli 
Já se, ve vší skromnosti, přidávám s názorem, že ten potisk filmu, perforace a podobně jsou zajímavé jenom poprvé, když se to opakuje, chybí tomu i argument původnosti a zůstane jen argument aestetický a informační. Mně se také mnohem víc líbí mořské vzdutí země - je to zajímavý způsob, jak tlumočit pocit z druhé poloviny léta a stesk po moři ve vnitrozemí, než mechanické opakování obdélníkových políček a triviální uspořádání několika přirozených čísel.

P. S.: Čekám na dva pásy, které se budou ortogonálně uprostřed křížit v podobě rovnoramenného kříže. sledujíce jak rovinu obzoru, tak k ní vztyčenou stélu ke slunci.
23.08.2011 19:03 danaje 
krtko :-):-)

samozrejme, že by to išlo aj bez popísaných okrajov filmu - spočiatku som ani nemohla, nemala ako naskenovať ich, ale
ja to beriem ako prirodzenú súčasť, nevnímam to ako degradáciu fotografie, skôr jej to dáva jedinečný, nezameniteľný vzhľad, patrí to proste k tomu, tak ako trebárs vinetácia k nedokonalej optike

to, že sa mi to takto páči, asi nebude argument, však?
P.S. Zaujímavá predstava, no obávam sa, že to sa ešte načakáš :-)
23.08.2011 20:48 bella 
to je krásná kra jiná, houpe se, houpe

k perforaci a popsaným okrajům filmu bych řekla, že rozumím, že s ponecháním toho všeho je vidět ještě více z foceného prostředí, ale na druhou stranu to i zároveň tomu prostředí ubírá... mít jednu z těchto fotografií na zdi, cca asi tak v délce 2 metrů :), tak bych "to" tam asi taky nechtěla... přeci jen s těmi procvaknutými dírkami, by se mi to těch nekonečných krajin horší nořilo... nekonečné a přitom tak pra vi del ně a přes ně ú der ně narušované... :)

možná u těch městských mi to tak nepřišlo

a tu izolepu bych poprosila alespoň jednou vyzkoušet, ono i té milé nedokonalosti nemusí být přespříliš... možná.. já nevim :) .. ale prostě bych si přála vidět nějaký tento obrázek bez těch červených stěžňů a stožárů.. .)
23.08.2011 20:52 tomuZver 
surfing land
sprocket holes
hate
love
look
like
cross
over
over cross
cross over

aj tak sú to len slová, tej krajine je to jedno a tie políčka vzrušujú len ľudí, ktorí na ňu pozerajú
23.08.2011 20:56 tomuZver 
v horehronskej galérii to raz bude visieť vo formáte 18 x 2,4 m a bude sa to volať Listnáči pasú bradavice

že to bude visieť s perforáciou je jasné, páč oponenti si neuvedomili, že tenhle způ sob trávení léta jest dobrý i tím, že do dvoch krajných dier stačí zabiť dva 100ky klinčiská a bude to držať jak helvétska viera .P)
23.08.2011 21:17 bella 
piště si co chcete, pane, já taky tak ,)
23.08.2011 22:34 cowboy 
tu perforaci si odmyslím, ani ji moc nevnímám, ale to panorámko se mi líbí moc..
24.08.2011 00:25 htth 
Ja si nejsem uplne jisty, ze ty cervene pruhy jsou skenovanim, spis mi to prijde, ze se nekde lehce dostane do aparatu svetlo, ale mozne je vse ... me to nevadi ... jako takovy nahodny prvek bych to i celkem bral a pokud je to jeste ke vsemu takto decentne umravneny prvek, ze se umi dobre umistit jakozto totem vesnice listnacu, tak tomu snimku pro me dokonce i trochu pomaha, coz se o kazdem nahodnem prvku rikat rozhodne neda, ale to uz je jejich role ... nekdy se pridaji, jindy se vzpiraji ... vsak i pro to je mam celkem u podobnych aparatu rad.

Perforace ani okraje filmu mi nevadi, spis si myslim, ze by mi obcas vadila absence obsahu, ktery mezi ty diry vejde ... je to sice uz takovy obrazovy emental, ale "jezte syry, jsou zdrave, zvlast ty z Horehroni" ;-)

Musi to byt vazne drahoceny aparat, toto, pac jestli se dnes kde kdo shani po zrcadlovce, tak mit takovou, ktera v sobe skryva jedno ze zrcadel petrinske sine smichu, tak to je jiste jedna z tech nejpozoruhodnejsich zrcadlovek co znam ;-)

Libi se mi to kazdym coulem, tedy kazdou kupkou sena ... pastva ... jedna z tech co ti myslim vysla paradne ;-)
24.08.2011 21:32 Radouch 
fajn nudle, bez perforace a šmouh by byla ještě lepší :)
24.08.2011 23:29 Xochipilli 
To, že sa ti to takto páči, je argument par excelence, a výtky jsou iba formulací obavy, že se v tom buď mýlíš, alebo že s ti to páčiť prestane.
25.08.2011 07:45 tomuZver 
výběr z pořadu Obavy barácka obamY:

yes, we can
25.08.2011 11:21 alun 
mně se ta krajina nakonec líbí, Dani, při prvních pohledech mi před očima běžel film, ve kterém se ty kupky sena pomalu sesunou do "údolí" a neorganizovaně se tam povalují do té doby, než úplně zetlejí, ono by to nevadilo, jen to nebylo pro mě moc pěkné, ale už to neopakuje a kupky drží na svých místech :-)

... ta perforace, různé značky, čísla a symboly mi vůbec nevadí, naopak, líbí se mi to s tím, vnímám to jako součást způsobu jakým se ta mašinka prezentuje a ty červené šmouhy, no nevím, možná i bez nich by to mohlo být stále zajímavé, ale když ony spolu s ostatním tak pěkně narušují to zažité vnímání :-)
26.08.2011 16:53 jetys 
Vis, ja si nemuzu pomoct, ale jak psal Radovan (rs) ta perforace tomu skodi. Mozna by mely nejaky smysl, kdyby korespondovaly se snimanym obrazem (rytmus, podobný objekt apod.). Vidam to obcas - casto za tim stoji snaha zaujmout a ozvlastnit necim fotofrafii nebo jen ukazat "fotim na kinofilm, tak to musi bejt posuzovany jinak a musi to bejt dobry".

Myslim, ze tato fotografie by naopak obstala a v pohode obhajila svou pozici i bez toho. Navic, jak rikas - nejaky cas trvalo, nez jsi zvladla skenovani i tech okraju, ale prave myslim, ze tento obrazek rika, ze by to slo i bez nich.
27.08.2011 20:23 cygnus 
Nechci vstupovat do causy popsaných okrajů filmu, pouze pokus o historiogafii:
Sleduji-li jako bývalý filmocvakač vývoj popsanosti okrajů filmů, nezbývá mi nežli přijmout pravděpodobnou doměnku, že dotyčné údaje a proužky u performace slouží různým automatům pro zpracovnání negativů.
A pokud to hodláš konfrontovat s krajinou - proč ne? Ať se Ti z toho ale nestane manýra. Pokud bys dělala zakázku, klient by z daného přístupu asi odvázaný nebyl.
29.08.2011 22:03 danaje 
neviem, ako to majú iní, ale ja fotím na film okrem iného preto, lebo ľahká cesta ma nebaví

a v zásade som rada, že pridávate svoje názory, bez ohľadu na to, či sú s názorom mojím totožné, alebo sa líšia
31.08.2011 10:03 alun 
zajímavé, Dani, měla jsem pocit, že fotíš na film hlavně proto, že tě to baví, to, jestli je to lehká nebo složitá cesta bych vnímala spíš okrajovou informaci, ale to soudím podle sebe, jak také jinak, že :-) když mě něco baví a zaujme, pohltí mě to většinou natolik, že složitost a případnou strastiplnost (cesty) vůbec nevnímám, není pro mě při té činnosti podstatná, proto mám raději výraz záliba než třeba koníček, ta libost je zkrátka silnější, u mě :-)
21.09.2011 20:35 jetys 
Danae - tohle je zvlastni postoj, chtit mermomoci perforaci a snazit se ji vecpat na sken za kazdou cenu, fotit na film, protoze to je ta "tezsi cesta" ... Dost mi to implikuje k manyrismu, ke snaze odlisit se - ja jsem jina, protoze fotim na film, vybrala jsem si tu "tezsi cestu". Je dulezite, co zobrazis, to, zda to ma analogove zrno ci perforaci je (podle meho) sumafuk.
21.09.2011 21:07 danaje 
Možno som sa nevyjadrila najlepšie, a možno si mi neporozumel, jetys. Nechcem perforáciu mermomocí a nesnažím sa ju vopchať na sken za každú cenu. Chcem perforáciu tam, kde patrí. Bodka.
Súhlasím s tebou, že dôležité je to, čo zobrazím. A tiež si myslím, že nie je dôležité to, k čomu tebe implikuje môj štýl fotenia a spracovávania fotografií.
Nebudem ti tvoj názor na mňa, na človeka, ktorého vôbec nepoznáš, vyvracať.
22.09.2011 09:57 bella 
nejde o to, jestli se fotí na film nebo na čip, ale i použití analogu (nebo digitálu) je součást tvůrčího procesu - tak jako malíř použije pastelky nebo olejové barvy.. ač je motiv stejný, vyzní při použití různých technik jinak

a mít svůj rukopis, svůj styl neznamená snahu se odlišit, ale projev originality, kterou můžeme jen závidět

Pěkný den všem, co se vyjadřují k fotografii jako takové a ne k fotografujícím. Děkujeme za /případné/ pochopení předem.
22.09.2011 19:18 tomuZver 
ja sa k tomu, čo tu čítam radšej nevyjadrím, ale pridám svoju motiváciu:
ja fotím na film preto, že ho mám v chladničke po ruke

ale nemám tam tie filmešky mermomocí, sú tam len tak voľne poukladané na polici
Chcete snímek komentovat? Přihlaste se
TOPlist