v chatu 
 
Vše nejlepší Jetysovi
7.5 00:10 cetlyk

Vše nejlepší Cetlykovi
7.5 08:19 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
17.2 10:59 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
10.2 20:21 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
27.1 12:45 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
20.1 16:10 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
13.1 12:06 jetys

Jetýsek se zkusí znovu vrátit
13.1 12:06 jetys

Dnes chajda neni
21.10 17:49 jetys

Pojďte na chat - Noční téma
7.10 15:20 jetys

pro přidání příspěvku se, prosíme, přihlaste


zpět k obsahu

23.11.2006 12:22jirka 
fotozoo
nějakej ten pátek se tu už pohybuju a začínám mít trošku rozpačitý pocity z posledních návštěv. Z komentů u fotek se nám stal tak trochu obrázkovej chat. Kdysi jsme tu dokázali mnohým poradit pomoct, nakopnout lepším směrem.... Podívám-li se na svoje fotky před půl rokem a dnes, myslím že rozdíl tam je sakra- proč? Protože jste mi nic neodpustili a dokopali mně někam. Podíváme- li se třeba na Psisko (haff,haff- ale seš dobrej příklad) najdeme velikou změnu a posun. Teď se až na pár vyjímek u fotek skoro nic nedovíme- všude je psáno "pěkné, zajímavé....." a nějaká asociační poznámka. :-( Před nedávnem jsme společně odmítli fotoškolu (ano já taky), že máme možnost k vyjádření pod snímky a v jak to vidí jiní. Nebudu se teď otáčet a chtít její zavedení. Ale když jsem na jakýkoliv fotoserver vstoupil, hledal jsem hlavně rady a pomoc (školy jsou jinde). Občas se tu objeví nováček- zkusil jste se někdo podívat jak dlouho vydržel? Trošku druhá starost co hlavou mi vrtí- je nás tady z těch dvoustovek cca 30-40 co si pravidelně píšem, často sem nahlížíme a ostatní jako by nebyli. Závěrem tedy návrh, ale možná i dotaz do diskuse- což si tak kromě osobních postřehů psát pod fotky i něco o kvalitě, kompozici, jak to udělat příště líp.... U nováčků nás to trkne a něco napíšem, já mám pocit že po delším čase přítomnosti zde mohu dát i průšvihovou fotku a přesto pak v komentech najdu "pěkné,zajímavé" přestaňme se bát kritiky .... a nebo mi napište,že jsem na špatným serveru.... ps.: hlavně žádný bodování :-))
23.11.2006 13:01
komenty a co.
Můžu mluvit jen za sebe... nejsem nijak dobrej ani tu nejsem každý den, ale snažím se psát pod fotky, které si prohlídnu (i když mnohdy pěkné blbosti). Dělám to proto, aby človíček, který něco vytvořil viděl, že jsem se u něho zastavil a zajímal se o jeho fotku. Dost těžko se mi i radí, protože nemám dostatečné zkušenosti ani mnohdy o daném tématu netuším zhola nic. Někdy je i těžké něco napsat, protože mě fotka vůbec nezaujala a napsat to co si myslím... to bych taky mohl skončit v nemilosti daného tvůrce, protože nevím jestli by to unesl :-)
Samozřejmě, když někdo poradí je to určitě fajn a když je ta rada navíc ještě dobrá je to ještě lepší.

23.11.2006 13:18
Komenty
Byla jen otazka casu, kdy se to tu zjevi :)

Jirko mas velkou pravdu, ale potiz je v tom, ze kazdy neseme kritiku u svych fotek jinak. Pokud napisu co si myslim stat se muze spousta veci.

Autor jde do sebe a zlepseni se dostavi. Ano i takovych par je.
Autor se stahne a prestane davat fotky, nebo se smaze. Jojo...
Autor se rozcili, ze tak to chtel a ze nicemu nerozumim. Veril bys tomu?
Autor nereaguje na dotaz. Ma se cenu angazovat?
Autor te vyrve v PM-ce ze jsi trotl. Stalo se ;)
Ator se vyjadruje jen ke svym vlastnim snimkum a k ostatnim ani tuk. Neoslovuji ho... Jak dlouho mu budes psat komentare?
Autor te oznaci za prudice. Jasne ;)

Tak tolik muj nazor a poznatek z ruznych galerii, byla doba (a ne zrovna kratka), kdy jsem komentoval kazdou fotku, ktera se objevila. Malem to melo katastrofalni dusledky na muj rodinny zivot. Neumis si (mozna) predstavit, kolik to umi zabrat casu. Dalsi vec je, ze rada lidi vystavuje i v jinych galeriich a nezbyva jim cas, zaobirat se vycvakama nejakejch zviratek ;)

No nic, jdu kouknout po fotkach.
Zatim cauky;)
23.11.2006 13:18
komenty
docela bych se pripojil, nejsem sice vzorny komentator, ale snad se mi obcas podari to vynahradit jinde :) komentujme, kritizujme, prosim :)
23.11.2006 13:56
komenty
milá zvířátka
máte pravdu
ale co z toho vyplývá????
komentit nebo ne??
já bych to nechala na chuti jiných,a je pravda,že Vás teď taky trochu zanedbávám ... a stydím se za to ;-)
...............
takže já zase začnu plně věnovat se fotkám ke kterým mám co říci!!!!
slibuji ;-)
džamila :D
23.11.2006 14:27
komentos...
...Jirka, začal si tu ceľkom zaujímavú debatu...
...ja asi neprinesiem žiadne riešenie, na to som moc mladý a aj tu som pomerne krátko na to aby som robil závery...
...budem preto písať ako to vidím ja... ja si zväčša otvorím fotky len tie, čo ma niečim zaujmú v malom náhlade, priznávam hneď na úvod, že nepozerám každú fotku, je to najme tým, že veľa fototémat neviem moc hodnotiť, lebo ich nefotím a fotky čo vidím, my dosť splývajú a nevidím rozdiely medzi nimi a kedže nechcem urážať autorov a nemám ani čo prínosného napísať, poprípade som trošku v praci zaťažený a tak občas vynechám dáky koment... tak čuším ako voš pod chrastou...
...ono je to tak, jednoznačne najväčší rečník a komentátor, ktorý mám moj veľký obdiv je Cygnus, komentuje každú fotku a vždy sa snaží napísať niečo k veci, nie len, fajn fotka, alebo prima alebo dobre... proste napíše viacej slóv často dokonca viacej viet... je vidieť, že má prehľad a niečo už pocvakal a nebojí sa komentovať aj zábery, či témata, ktoré sú mu nie blízke... ja mám podozrenie, že on ja snaď za to aj platení ;))))
23.11.2006 15:18
Komentos?
Sem na tom priblizne stejne jako Mato. Na TK vetsinou nemuzu najit zadnou chybu, protoze s tou mam sam problemy:o), proto jsou pro me Cygnusovo postrehy, rady a narazky dost dulezity. Ostatne jsou pro me dulezity vsechny komentare. Nekdy cloveka potesi i jen tech par slov... Dobra fotka, dobrej zaber atd. A proto se snazim i sam komentovat tak, abych dokazal potesit. Nemuzu moc radit, ale kdyz vidim chybu, upozornim na ni, ale snazim se najit i to pozitivni.
To sem asi chytil od Jardy Pecinovskyho:o))...
23.11.2006 15:55
Komentovat - Nekomentovat...
Komentování fotek je problém všech webů a webíčků, nejdříve se komentuje vše a poctivě, pak to pomalu upadá a upadá, pak se někdo ozve a opět to nějaký čas jde ale ne dlouho.Většina lidí sem přešla z jiných webů a neboť si myslela, že to tady bude lepší, jenže sem přešla i s těmi zvyky které získala tam.Bohužel mnoho lidí pouze chce fotky dávat a chce dostávat komentáře a rady ale ne je psát, asi si myslej, že je tady nějaká skupina lidí, která má za úkol to tady vše okomentit. :)
Pak je tady druhý problém: napíšeš komentář ne zrovna pochvalný a autor ti buď vynadá nebo si smázne fotky popřípadě se dá rovnou vymazat od adminů. V tom lepším případě se ti pouze pomstí, bude tvou práci v komentech znehodnocovat a tam kde se boduje dávat nízké hodnocení. Takže chuť komentovat velice rychle přejde a zůstane jenom u toho líbí, pěkné a pod.
23.11.2006 15:55
Komentos??
Tak se konečně řízlo a je venku co je cítit na webu již dlouho.Já vím že ne každý snáší kritiku,ale pokud chci aby moje tvožení šlo dále tak i tvrdá kritika je schopna mne posunout dále.Jak už bylo řečeno předřečníky je i kritika nekonstruktivní,či spíče útočná,ale to mi přeci nezkazí chuť fotit a na sobě dělat dále.Nad takovou je třeba jen mávnout rukou a jít dále.Takže jsem pro komenty,bodování není k ničemu,neb neporadí.Pro mne je dobře i vidět fotly toho kdo mne ktitizuje,protože je to dobá škola a lépe i pochopím co tím kritik myslel a jaký styl fotyčný preferuje.A proto budu jen rád,když ostatní zvířátka opustí ostych a pustí se do mých fotografií.:-)))
23.11.2006 16:18
Komentáře
Souhlasím s Jape... Jirko "školy jsou jinde" a kde prosím tě..rád tam budu zasílat,neboť zde řečené je pravdivé....
23.11.2006 17:37
Komentáre
Ahoj,
zaregistroval som sa síce len dnes ale už mám nejaké fotky na iných stránkach. Komentár nie je až tak k tomu aby sme sa navzájom presvedčovali akí sme machri. Skôr ma zaujíma kritika. Lebo fotky dávam na web preto aby som sa dozvedel kde robím chyby. Fotím prevážne krajinu, lebo nič iné poriadne neviem a som furt niekde v lese.
Takže ak kritizujem, tak len oblasť ktorej sa venujem. Naopak, chválim všetko čo sa mi páči. Bodovanie ma moc nezaujíma, lebo mi pripomína preteky. Koho fotka zaujme, tak sa pristaví a niečo napíše. Vždy sa pozriem na fotky toho kto sa u mňa zastaví.


23.11.2006 21:11
Komenty
No jsem rád že jsem mohl posloužit coby příklad.
S tím ostychem komentovat už bylo řečeno dost a souhlas.Když jsem já chtěl poradit, řekl jsem si o to. Pusťe se do mne JÁ SE NENAŠTVU.
A fungovalo to.Když mám nějakou spornou a nevím co s tím, řeknu si o to.Výsledek se vždy dostaví.Tak co řešit.Pokud někdo chce pod svou fotkou tvrdou kritiku ať si o ní řekne.Dostane co mu patří.Ne všechny fotky lze tvrdě kritizovat. Autor si může myslet, že stvořil bohovské dílo a nevhodnou kritikou se mu může vzít chuť do další práce.Proto ta opatrnost u nováčků a lidí kteří sem chodí sporadicky a ni se o nich neví.Si myslí psisko.
Já jsem zde spokojen.Nedávám sem jen fotky které jsou docela dobré, dávám i ty které se mi nelíbí a nevím proč.Zde se to dozvím.
Nemám probléma. haffffff
23.11.2006 22:51
fotozoo
Právě jsem se vrátil z práce a koukám co se stalo z vlákna.... Ano je dobře že se řízlo, že se rozvinula diskuse. Líbí se mi jak se rozepsal Cetlyk a jsem rád že byl zmíněnej Cygnus. Opravdu je nás tu cca 30, který se tomu věnujem( Jarkaj je to v poho-když mám odpolední, taky denně nestíhám) a zbytek jsou pokusy, nováčci a nebo dvojregistrace :-))
Asi si musíme říct sami mezi sebou co tu chceme, co tu hledáme. Jestli ten obrázkovej chat ( na Centru je ke stažení Skype), nebo trošku diskusi o tom co kdo a jak dělá. Jestli si někdo nevěří (Jape) tak to přece vůbec nevadí- ať napíše třeba jak to vidí laik.
Dobře píše Alfik- nepřesvědčujme se jaký jsme machři- nejsme, nikdo jinak by jsme tu nebyli,protože by jsme na to ani neměli čas
Vrátím se k Cetlykovi- nemusíme asi komentit vše (je to spousta času), ale když už, tak ať je to o něčem. A jestli to někdo není schopnej unýst, tak sorry, ale chybět mi nebude... Hryzat se může někde jinde. A jestli mně někdo sprdne za to co jsem napsal- tak co... dám si cigárko a je to v poho
Tož tedy brou noc přeju, pěkný fotečky nechť se dařej a možná že si i tendle spoječnej vebík užijem tak jak budem chtít.
:-))
23.11.2006 22:58
ps.: fotozoo
sorry za dnešní komenty..... viz diskuse

23.11.2006 23:13
Komenty
Jirka: :-)))))
24.11.2006 06:54
fotozooo komenty Jirka
víš,že máš pravdu? :_)
.......
nedávno mi Ivánek říkal, že ho to nějak nikde nebaví, že lidi nekomentují...
pak to člověku prostě připadá jako ztráta času...
nechci oslavné ódy, ale normální názor více lidí :-)))))
jak co udělat líp, jak co změnit...
ale te´d myslím opakuju jen to co už bylo dávno vyslovené....
.............................
pěkné ránko...
24.11.2006 07:07
NOT UID
Komenty
Právě jsem se vzbudil.Dívam se a nevěřím svojim psím očím.
Co bylo myšleno tou dvojregistrací?Jako že jsou zde fotografové kteří mají dvě a více registrací? a používají ji na kladné hodnocení pod své fotky?Máš důkaz že tomu tak je?Chceš říct že v komunitě tak malé jako je tato jsou podvodníci?
Pokud o nich víš,označ je.
Nechápu, k čemu by někomu byla dvojregistrace, když by neměla sloužit k podvodu nebo k napadání v anonymitě.
Asi těžko k tomu aby si psal negativní hodnocení.
Ještě k tomu hodnocení.Jen za sebe.Pokud mi někdo napíše srandovní koment tak je to špatné?Pokud se bude bavit pod mou fotkou o počasí nebo o jídle tak to má být zakázano?Tedy pokud jsem to správně pochopil dost bylo blbých keců,teď tady začne točo?Jako ve škole. Ruce za záda a nevyrušovat.

24.11.2006 08:49
Komenty
Mam pocit, ze tady nikdo nezneuziva dvoji registraci k tomu aby si pozitivne hodnotil fotky:o). O tom to tu fakt neni.
No boze, tak mi nekdo pripise k fotce ftipnej komentar, kterej nebude ani konstruktivni ani kritickej. Hlavne, ze v nem fotka vzbudila aspon nejaky emoce.

Je tu par "MACHRU" po jejichz kvalitach zatim jen posilhavam a zavidim jim. A i tem se libi takovahle mala komunita, kde muzou ukazat svoje hezky fotky, pomoct a poradit tem druhym. NEbo mam snad spatnej pocit?
Ono je to totiz i o tom, ze clovek vybira co nejlepsi svoje fotky aby je vubec ukazal. A snazi se, aby na nich bylo co nejmin chyb. KDyz se podivam na svoje zacatky na digifotomagu a srovnam je s tim, co ukazuju ted tady... Nebe a dudy:o). A je to tim, ze mi lidi jako cetlyk, JanPen(kluk)Drahos, Reglet, Cygnus a dalsi decentne vynadali, trochu pochvalili a me to vzdycky nadchlo k dalsi praci:o). Takova pochvala od JanPena to me vzdycky dokaze donutit k jeste lepsi vykonum:o)))...

A i kdybych se jednoho dne nejakym omylem stal profi fotografem mam ten pocit, ze tuhle "domackou" atmosferu fotoZOO budu vyhledavat aspon v tech chvilich, kdy budu odpocivat atd...
24.11.2006 09:11
Komenty
po přečtení vlákna jen za sebe:
díky všem za jakýkoliv koment i za smajlík či zprávu o počasí....hlavně ,že se nepachtíme za body a je zde pohoda...

času na zbyt moc nemám,tak omluva,že tomu sám moc nedám a zkusím se polepšit,
jen teď si nejsem jistej jestli můžu napsat ,líbí,když sám neumím poradit....
mějte fajnovej víkend!
24.11.2006 10:49
fotozoo
Tedy asi to uzavřu- myslím že je dobře,že se diskuse rozjela
ad.: psisko-nemyslím,že by zde byli doubly kvuli komentům, spíš omylem-špatně zaregistrování,změna uživ. jména,zapomenutý heslo- to se ale zdravýho jádra netýká.
Situaci pěkně shrnul Honza Povýšil-myslím.
Klidně řeknu, že dávám i jinam a mnohé odtud tam potkávám. Co si myslet, když tady od 10lidí se dočteme jak jsme skvělí, a jinde nás sepsujou....
Myslím,že hodně lidí chodí na galerky nejen aby se pochlubili,ale aby mohli porovnávat,či být porovnáváni. Co se dozvím např.z tohoto: http://www.fotozoo.cz... ?Kromě cygnuse nic.
Proto jen zopáknu-pojdme si říct co chcem. Jestli je většina pro současný styl, tak hold zavřu ústa a srovnám krok (jen si myslím,že by to byla škoda)
Na konec- všem díky za to co jste mně naučili a myslím,že by bylo pro kohokoliv z nás škoda zamrznout.
Ps.: nemám nic proti nikomu osobně, jen se snažím o nějakou cestu dál... :-)

24.11.2006 11:05
fotozoo
asi nejvic me promluvil z duse houmr - diky za kazdej koment.

fotozoo bylo mineno jako misto pro setkavani lidi, urcite budu rad, kdyz se budeme vzajemne posouvat dal, ale kdyz ne, tak se asi taky tolik nedeje. doufam e si mame co rict i bez odbornych komentu :)

navic, jirko, je urcite dulezite komenty posuzovat i podle toho, jak komentujici vnima tvoji fotografii, moje fotky treba nejdou ani po technicke kvalite, ani po idealni kompozici - snazim se o sdeleni, o projev pocitu a vzbuzeni pocitu - a tehdy urcite i smajlik ma svuj vyznam, protoze se muj zamer zdaril :)

preju vam vsem dobrou naladu, klid a pekne svetlo do nadchazejiciho adventu :)
24.11.2006 13:07
pod fotografiemi
Tak už toto téma dorazilo i do ZOO. S jakousi zákonitou pravidelností objevuje se na všech fotoserverech, vždy, když se vymění určité procento publikovatelů.


Nejsem za komentování placen. Bohužel, chce se dodat. Kecal bych asi květnatěji, fundovaněji a za pravidelného používání odborných literatur. Přinejmenším ale zajímavý podnět pro provozovatele ....... Kvantum mých hodnocení je dáno větším množstvím disponobilního času, než jakým operuje většina účastníků.


Otevřít foto je jedna věc, prohlížet jiná a vidět? Zde kráčí o činnost celkem náročnou, na kterou opravdu, nutno uznat, každý volnou objemnou množinu časových úseků nemá.


Možností komentování ubývá. Omezuje je někdo? Ne, naopak, voláme po sdělných textech pod fotografiemi. Jenže – lidé na serverech publikující trvale (snad i pod tlakem nás ukecaných pruditelů) zlepšují své snímky a texty. A co psát u zdařile vyfotografované a zručně „vyvolané“ fotky, za kterou je třeba vidět i celkovou práci dotyčného? Pěkná .... co více? Pěkná je ale nejvíce.


Pro rozsah komentářů můžeme vymýšlet ptákoviny – kudy má putovat oko, horizontály, těžiště, skladby a stavby snímků, moaré, směry sdělení .... bla bla bla ... ale buzerovat člověka za nadprůměrnou fotografii? Ne, raději napíši pěkná a možná něco k tomu.


„Pěkná“ neznamená nezájem. Označuje cosi, čemu bych sám nerad něco vytýkal – už třeba proto, že takhle fotit neumím.


Vynadáno za komentáře? S ohledem na jejich určitou výrazovou specifičnost kupodivu ne. Ale byl jsem již dvakráte interně upozorněn tvůrcem, že jsem nějakou fotku přeskočil (také vynechávám, ať již z důvodů časových nebo zrakové únavy – nemám žádný klíč lustrací, ale sem tam např. stránku vypustím).

Závěr? Ukecanost není vše – už dlouho jsem např. nezasadil žádnou fotku. A fčil zas jen pindám.



24.11.2006 13:17
cygnus :)
Moc pekne jsi to napsal, tak nepindej a davej!!!! :))
24.11.2006 13:23
cetlyk foto
Jsem zvědav, kolik dnes dáš Ty.
24.11.2006 13:27
...ehm...
...jako mlaý kluci, vy kluci ;)
24.11.2006 13:28
Pokrývači
velkým množství fotografií Standa a já určitě nejsme.
24.11.2006 13:29
Pokrytci :))
No uz jsem dve poslal, ale pod cizi fotky :)) Vlastni? Uvidime vecer ;)
24.11.2006 13:45
Pod cizí
Stando, Ty jsi inspirátor - vždyť my můžeme těžit cizí. Má to ohromné výhody - nemusíme ven, zmrzat, šlapat, leštit skla .... a ještě budeme vypadat jako dobráci (= to je vtip, kdyby si to někdo chtěl vyložit jinak).
----
24.11.2006 13:50
No jiste, co myslis....
...Petre, ze delam, kdyz nekomentuju snimky, koukam po netu kde bych si stahnul nejakou peknou fotku, kterou bych pote vystavil tady.

Dekovat za tip mi nemusis ;)
24.11.2006 13:53
Podobně -
nejlepší jsou jihoamerické servery, ale Zlín pod Andami s Idiánkami by mi nikdo nevěřil.
24.11.2006 13:55
No hlavne...
...to tu vykecej kam na fotky chodime... Co kdyz poslu treba stejnou fotku, jako Lojzik?
24.11.2006 14:02
Stejné
nevadí. Tož tam napíšeš, že jsi chtěl ukázat úpravu (fotoškola) a pokud tam nikdo nic odlišného nenajde, tak je zdrbeš, že mají špatné monitory.
24.11.2006 14:43
Cygnus -Cetlyk
Darebáci!
Už rok různě stahuju fotky po webech a vy to takhle blbě profláknete :)))))))
24.11.2006 14:50
lamenty
Inu,nežli jsem se vyhrabal k tomu,abych cosi připsal,vyjádřeních je tu až dost.Pouze bych se opakoval,proto mi jen dovolte slušně poděkovat za každou tečku ,která se objeví pod mou fotkou. Vím,že dotyčnému stála zato ,aby ji otevřel.Děkuji tedy velmi pěkně.
24.11.2006 15:10
fotozoo
:)
:(
;-)

:-D
:)
25.11.2006 12:04
Komentare
Ja jsem na tom s casem vzdy pred koncem roku velice blbe. Nikdy se mi nestalo, ze by me nejakej komentar nastval, to teda fakt vubec. Hodnekrat mi tu nekdo dobre poradil. Nejvic me dostal clown, ktery sen do pul hodiny po mem dotazu poslal navod "jak odbarvit část snímku". Velka poklona pro Cygnuse za jeho cas venovanej komentarum. Za kazdej komantar vsem moc dik. Trochu to ted chci utlumit, protoze mi prijde, ze jsem posledni dobou posilal pekny blbosti, takze si pockam na nejake lepsi snimky a pak je poslu. Moc Vas zdravim.



TOPlist